Plans for £100m Nobel Centre blocked by Swedish court

Photo of Plans for £100m Nobel Centre blocked by Swedish court
Facebook
VKontakte
share_fav

David Chipperfield-designed centre would harm Stockholm waterfront, court rules

A Swedish court has blocked the construction of a major new Nobel Centre in Stockholm intended as the future venue for the world’s most prestigious arts and science awards.

The 1.2bn krona (£100m) brass-clad structure, designed by the British architect David Chipperfield, would harm the capital’s picturesque waterfront, a cultural heritage site, the land and environmental court ruled on Tuesday.

Continue reading...
view The Guardian: World News
#art and design
#nobel prize in literature
#awards and prizes
#david chipperfield
#people in science
#science prizes
#nobel prizes
#nobel economics prize
#sweden
#architecture
#world news
#europe
#culture
#science