войтизарегистрироваться
us
О насОбратная связьРекламаPrivacy Policy
Наше мобильное приложение
Наши группы в соцсетях
Источники
еще источники
Новости
еще новости
По вашему запросу ничего не найдено

Expressen - Kultur

Den sexuella extasen gör oss alla till förlorare

Klarar samhället av att vi tappar kontrollen i extasens ögonblick? Helena Granström skriver om männens oro i Arnault-domens spår.

Barnen får demonstrera i Farsta – för att det är konst

Alla får inte plats i det offentliga rummet.Dan Hallemar ser en protest-performance med barn i Farsta centrum.

Ja, en riktig hippie som kulturminister!

Karin Olsson om den nya kultur, medie- och idrottsministern Amanda Lind.

Kärleken till hunden får oss att uthärda Hitler

Hédi Fried har tillsammans med Stina Wirsén gjort en bilderbok baserad på egna upplevelser av Förintelsen.Jens Liljestrand läser om den älskade hunden som blir trygghetssymbol i en värld av ofattbar

Lunch med Montelius live på Teater Brunnsgatan 4

På onsdag är det dags för Lunch med Montelius klang- och jubelavsnitt.Podcasten spelar in sitt 150:e avsnitt live på Teater Brunnsgatan 4.

När alkoholen tar över faller hela livet igenom

Går det att skapa och leva utan att dricka alkohol? Nina Lekander läser två välskrivande kvinnors uppgörelser med spriten.

Carmen har blivit PK på Kungliga Operan

Johanna Garpes "Carmen" skruvar ner schablonerna.Loretto Villalobos ser en uppdaterad version av den flitigt spelade operan.

Vackra kroppar undgår allt analytiskt motstånd

Hanna Nordenhök ser "Hålla andan" på Dramaten.

Vi har ett ansvar att göra motstånd

Imorgon tillträder en ny regering i en tid där både Sveriges och världens politiska kartor ritas om.Alice Bah Kuhnke sammanfattar och avslutar sin tid som kultur- och demokratiminister med att

Varannan damernas gäller inte i dagspressen

Thomas, Peter, Fredric och Christofer. Den svenska chefredaktören är en man.

Lugn, Eberhard – snart blir moralen en PR-kupp

En statligt anlitad inläsare saboterade David Eberhards talbok med egna kommentarer.Jens Liljestrand skriver om hur det snart kommer bli näringslivets sak att agera moralpoliser.

Uttalad erotisk laddning när skogen blir en klubb

Skogen har blivit klubb i en uppdaterad version av "En fauns eftermiddag".Hanna Johansson ser en dansföreställning som aktiverar alla sinnen.

Jag satt i mysdress när Fridolin ringde

Vilka blir ministrar? Fort in kan bli fort ut när poster tillsätts med bananskalsmetoden. Daniel Sjölin berättar om sina 16 dagar vid makten.

Två av våra skönaste och mäktigaste röster

Katarina Karnéus och Nina Stemme bjuder på en gripande afton.Lars Sjöberg hör och ser två enaktsoperor på Stockholms konserthus.

Det ser ut som ett skamstraff

Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien. Anna Hellgren får en bitter bismak av skamstraff.

Nästa kulturminister – ännu en chock?

Efter fyra år med Alice Bah Kuhnke är det dags för Stefan Löfven att se sig om efter en ny kulturminister.Jens Liljestrand listar några tänkbara – och mindre tänkbara – namn.

Jag hatar Stockholm för mina barns skull

Den nya mittenregeringen utlovar marknadshyror trots att den så kallade bostadsmarknaden redan är djupt orättvis. Dan Hallemar visar vägen till en annan slags stad.

”Tror du det blir diktatur om V får inflytande?”

Allt oftare talar liberaler om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som de två "ytterkantspartierna" som måste isoleras.Men går det att jämföra dem på det sättet?– Det är slappt och det är demagogi,

Ett icke-samlag med lösryckta dialogpartier

Cecilia Hansson har skrivit en auto-fiktiv fragmentroman baserad på ett konstprojekt.Amanda Svensson kväver först en gäspning, men blir så småningom förtjust i den lekfulla självdistansen.

Låt gästerna vinkla i fred, Ekdal och Ekdal

SVT:s nya prestigesatsning "Ekdal och Ekdal" är en i grunden lyckad mix.Daniel Sjölin ser ett samhällsprogram som dock behöver slipa på sin etablissemangsretorik.