войтизарегистрироваться
us
О насОбратная связьРекламаPrivacy Policy
Наше мобильное приложение
Наши группы в соцсетях
Источники
еще источники
Новости
еще новости
По вашему запросу ничего не найдено

Lärarnas Nyheter

Ordföranden på väg mot fyra nya år

Ordföranden på väg mot fyra nya år

Ingen utmanar Johanna Jaara Åstrand om posten som Lärarförbundets ordförande på kongressen nästa vecka. Och hon vet precis vad hon vill uppnå de kommande åren.
Nya lönen kan dröja

Nya lönen kan dröja

Vissa lärare får sin nya lön och det retroaktiva påslaget redan om några dagar. Andra kan få vänta till efter nyår.
Sex av tio har Robin Hood-mall för skolan

Sex av tio har Robin Hood-mall för skolan

De flesta kommuner fördelar pengarna till skolan utifrån en socioekonomisk modell, enligt en kartläggning från SKL.

”SPSM ger fel råd om elever med adhd”

En ny rapport sprider en felaktig bild av adhd och fokuserar på störande beteenden istället på hur skolan ska hjälpa barnen, skriver 40 forskare, pedagoger och psykologer i en debattartikel i SvD.
Veteran gör sig redo för sin nionde kongress

Veteran gör sig redo för sin nionde kongress

Idrottsläraren Kent Andersson på Alléskolan i Hallsberg är kongressens verklige veteran. För nionde gången ska han nu representera sin avdelning i Lärarförbundets högsta organ.
Oklar utgång i ödesfrågan på Lärarförbundets kongress

Oklar utgång i ödesfrågan på Lärarförbundets kongress

Professionsfrågan splittrar kongressombuden. Hälften säger nej eller är tveksamma till förbundsstyrelsens förslag att enbart behöriga lärare ska vara medlemmar i Lärarförbundet.

Utforska: Hur representativ är kongressen?

Lärarförbundets kongress är organisationens högsta beslutande organ. De 259 ombuden representerar förbundets 230 000 medlemmar. Men hur representativa är de? Lärarnas tidning tog reda på mer om

”Skolan central i arbetet mot extremism”

Skolan spelar en viktig roll för att förebygga våldsbejakande extremism, men på vissa håll riskerar det att slå över i åsiktsregistrering, varnar Skolverket.
Heltidsreformen skrotas med nya skolborgarrådet

Heltidsreformen skrotas med nya skolborgarrådet

Det nya blågröna styret i Stockholms stad skrotar rätten att som föräldraledig ha barn i förskolan på heltid. Det blir en av de första åtgärderna för Stockholms nya skolborgarråd Lotta Edholm (L).
Klagomål tvingar bort gymnasium

Klagomål tvingar bort gymnasium

ESS-gymnasiet i Stockholm, som vänder sig till elever i behov av särskilt stöd, måste lämna sina lokaler. Anledningen är att elever har trakasserat personal och skrämt andra hyresgäster, skriver

Fler akademiker läser till lärare

Antalet akademiker som läser in en lärarexamen fortsätter att öka. I höstas antogs närmare 800 personer till utbildningen. Högskolorna har också tagit emot fler blivande yrkeslärare och

Kvarsittning används sällan

Rektorer satsar hellre på förebyggande arbete och ordningsregler än disciplinära åtgärder för att skapa trygghet och studiero i grundskolor och gymnasier. Det visar Skolverkets kartläggning.
Edholm nära comeback som skolborgarråd

Edholm nära comeback som skolborgarråd

Nu står det klart att Alliansen och Miljöpartiet kommer att styra Stockholm, vilket innebär att Lotta Edholm (L) sannolikt väljs till skolborgarråd på måndag.
Högutbildades barn trivs bäst i kulturskolan

Högutbildades barn trivs bäst i kulturskolan

Den svenska kulturskolan ska vara till för alla, men barn med högutbildade och kulturellt aktiva föräldrar är överrepresenterade, visar en ny studie.
Pedagogbrist drabbar elever med språkstörning

Pedagogbrist drabbar elever med språkstörning

Skolorna har svårt att ge elever med språkstörning rätt stöd, delvis på grund av brist på specialpedagoger och logopeder, samt kunskapsbrister. Det visar en kartläggning från Specialpedagogiska

Rapport: Psykisk ohälsa breder ut sig

Den psykiska ohälsan breder ut sig över hela världen. Det kostar inte bara i mänskligt lidande utan kan även innebära stora förluster för den globala ekonomin, visar en ny rapport. Även i Sverige
Hon lärde sig sätta gränser mot jobbet

Hon lärde sig sätta gränser mot jobbet

Linda Makris, lärare och samordnare inom skolorna i Lekeberg, deltog i reflekterande kollegiala samtal efter att ha fått indikationer på stress. I samtalen insåg hon att stressen hade sin grund i
Reflekterande samtal minskar lärarstress

Reflekterande samtal minskar lärarstress

Reflekterande samtal mellan lärarkolleger och annan personal i grupper kan förebygga stressrelaterad ohälsa, enligt en studie från Linnéuniversitetet.

Kraftig ökning av anlagda skolbränder

De anlagda bränderna i skolor har ökat kraftigt de senaste två åren. Räddningstjänsten rycker dagligen ut för att släcka en eld som någon startat medvetet.

Saknade elever kan ha gifts bort

Ett stort antal barn i bland annat Göteborg och Norrköping har inte återvänt till skolan efter sommarlovet. En del av eleverna misstänks ha gifts bort i föräldrarnas hemländer.