Expressen - Resor

Perfekta flygturen – om du inte har tid eller råd att resa

Tänk dig att åka tur och retur till New York inklusive sightseeing på två timmar för 400 kronor. Det är vad det japanska flygbolaget First Airlines erbjuder från Tokyo. Det är världens första

Tusentals hajar utanför Floridas kust

Tiotusen hajar bara ett frisbeekast från badstranden.Sådant är läget just nu i södra Florida.Ett myller av svartfenade hajar är på äventyr längst med kusten.

7 sagostäder som finns i verkligheten

Det finns sagolika platser och så finns platser som verkar vara direkt klippta ur sagans värld.Här är sju platser som är så vackra att du inte tror det är på riktigt.

Stränder i alla dess former – fem måsten i Kalifornien

Längs större delen av Kaliforniens soldränkta kust finns det stränder. Vissa bjuder på dånande naturupplevelser med klippor, kelp och gigantiska vågor, andra på mjuk sand och sköna bad.

Festivalen för dig som älskar hummus

Om du tycker hummus är mumma är det till Manchester du ska boka biljetter. Den 1 mars är det nämligen en allt-du-kan-äta-festival dedikerad till världens populäraste kikärtsröra.

Storbritannien förnyar – slopar gamla sedlar

Inom kort kommer den tidigare tiopundssedeln ogiltighetsförklaras i Storbritanniens butiker. Och ännu återfinns motsvarande 25 miljarder kronor i cirkulation.

Upplev Blå lagunen på Island – utan trängsel

Ingen Islandsresa är komplett utan ett besök på Blå Lagunen. Och nu kan du slippa trängas med alla andra Islandsresenärer som vill ta ett dopp i de heta källorna. Ett nytt, exklusivt hotell har

Gömda tunneln i templet kan visa underjordisk värld

Arkeologer har hittat en dold underjordisk tunnel under den stora pyramiden El Castillo i Chichen Itza.Nu ska tunneln öppnas och man hoppas att den ska leda till en stor underjordisk grotta.

Hotellet som gör Alice i Underlandet till verklighet

Vill du tillbringa din semester i Underlandet?Då ska du checka in på det här hotellet i engelska Brighton.Där får klassiska "Alice i Underlandet" liv igen.

Kvinnan chockar planet – torkar sina trosor under fläkten

Planet är smockfullt och du måste verkligen blåsa rent dina underkläder.En knivig situation, för de flesta. Men inte för den här kvinnan – som helt avslappnat torkar sina trosor under sätesfläkten i

Mardrömsflygningen: Barnet skrek i åtta timmar

Efter att ha sett videon är många nog beredda att hålla med passagerarna på den åtta timmar långa flygningen från München till New York:Det här är "ungen från helvetet".Samtidigt har en het debatt på

Forskare har upptäckt ny supervulkan under vatten

En vulkan med kraft att döda 100 miljoner människor.Det är vad forskare just upptäckt i under vattnet utanför Japans kust.

Här är flygbolagen som aldrig haft en dödskrasch

Tack och lov blir de dödliga flygolyckorna bara färre och färre.Men ännu är vissa flygbolag säkrare än andra.Här är flygbolagen som aldrig råkat ut för en flygkrasch med dödsoffer.

Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda

Nöden har ingen lag.Detta fick passagerarna på en flight mellan Dubai och Amsterdam erfara i helgen – i dubbel bemärkelse.En passagerare fes nämligen i sådan kaliber att planet tvingades nödlanda.

Jobba utomlands? Här är de 9 bästa jobben för dig

Att ha ett skönt jobb utomlands lockar fler och fler. Och med hjälp av en växande resebransch och den moderna tekniken ökar också möjligheterna till det. Här är nio jobb för dig som vill leva på

Därför ska du alltid bära solkräm när du flyger

De flesta som flyger har nog aldrig tänkt på faran med de starka solljuset på hög höjd.Men högt upp i luften utsätts du för mer skadliga solstrålar och större risk för hudcancer, enligt experter.

Njut av Stockholms skärgård – även på vintern

Njut av Stockholms skärgård hela året runt! Passa på nu under vintern och våren att ta båt eller buss ut i skärgården. Med SL:s 30-dagars kort ingår båtresan ända fram till slutet av april.

Lyxbunkern där bara rika får plats vid en katastrof

Hit kommer Europas rikaste att fly om kärnvapenkriget bryter ut.Till en jättelik grotta under ett berg i Tyskland.Här byggs ett jättelikt "domedagsretreat" för riktiga lyxlirare.

Är det här världens läskigaste attraktion?

Vågar du leka katt och råtta i det här hemska slakthuset?Nu har Las Vegas nya nöjesattraktion äntligen slagit upp portarna.En skräckupplevelse baserad på succéfilmen "Saw".

Staden i ständig utveckling – favoriten Bangkok

Bangkok står aldrig stilla. I världens populäraste turiststad börjar nya platser röra på sig och leva sina egna självständiga liv. Besök det trendiga distriktet Thonglor och Bangkoks nya konstgata