войтизарегистрироваться
us
О насОбратная связьРекламаPrivacy Policy
Наше мобильное приложение
Наши группы в соцсетях
Источники
еще источники
Новости
еще новости
По вашему запросу ничего не найдено

Vetlanda-Posten

Kollaps sänkte Malmbäck – "Hoppas vi inte skrämde bort publiken"

Malmbäcks IF var på väg mot andra raka hemmasegern inför välfyllda läktare. Då kollapsade defensiven fullständigt. – Jag hoppas vi kan vinna tillbaka publiken igen, säger Zvonimir Ladan.

Språkelever bytte klassrummet mot Spanien

Språkeleverna, på Eksjö gymnasium, som läser spanska har fått prova på att leva med spanska familjer. De 19 eleverna bytte klassrummet mot en språk- och kulturresa i en vecka till Ávila i provinsen

Nässjöfansen vallfärdar till derbyt – "Har med oss The Green Army"

Nässjö Basket kan räkna med ett mäktigt publikstöd i derbyt mot Wetterbygden. En bra bit över 100 personer åker med till Huskvarna för att färga läktaren grön. – Vi har med oss vår hejarklack The

Dubbla derbyfester och målkalas - så var sporthelgen på Höglandet

Två heta derbyn, innebandylag som öser in mål och en historisk Nässjötjej. Här hittar du helgens höjdpunkter från idrotten på Höglandet.

Barn påkört i Tranås

Ett barn blev påkört på Norra Storgatan under måndagsmorgonen. Barnet ska inte vara allvarligt skadat efter händelsen.

Nässjötjejen efter historiska SM-gulden: "Coolt att vara först"

Hanna Eriksson från Nässjö hade en bra helg när sim-SM gick av stapeln i Stockholm. Så bra att hon tog flera SM-guld och blev historisk. - Det var en lyckad tävling, säger huvudpersonen själv.

Sävsjöcampingens ägare vill gå vidare – ny arrendator söks

Ägarna till Sävsjö camping har sagt upp arrendekontraktet till Sävsjö kommun. Anledningen är hälsoskäl, skriver kultur- och fritidsenhetens chef i en tjänsteskrivelse till kultur och fritidsnämnden.

Söker personal bland nyanlända: ”Otrampad stig”

Nässjö affärsverk, Eksjö Energi och Njudung Energi går samman i ett försök att lösa sina rekryteringsproblem. Framför allt nyanlända ingenjörer väljs ut till ett traineeprogram. – Det är en otrampad

”Vi måste vara noga med att bemanna rätt”

— Vi jobbar aktivt med att få ner sjukskrivningstalen, säger Marianne Karlsson, vård- och omsorgschef i Vetlanda kommun.

Korttidssjukskrivningar har ökat

Sjukfrånvaron inom vård- och omsorg har minskat något, men upplevs ändå som hög. Anledningen är att den korta sjukskrivningen ökat. Hög arbetsbelastning sägs ligga bakom.

Fortsatt bortatungt för Nässjö: "Inget bra svar på varför"

Nässjö fortsätter att ha problem på bortaplan den här säsongen. Inför matchen mot Värnamo hade laget bara en seger och tre poäng på sex matcher på bortaplan. Den statistiken blev inte bättre i matchen

Assistkungens sköna målexplosion: "Inne i ett bra stim"

Från mållös för en månad sedan till hetast i Tranås AIF just nu. Anders Skoog visade vägen mot Malung med två nya fullträffar. – Alltid roligt att få göra mål, säger han efter segern.

Amanda räddade Vetlanda från kollaps: "Lite tur måste man ju ha"

Efter en period stod det 4-0 på tavlan. Trots det var Vetlanda nära att tappa tre poäng hemma mot Craftstaden. Matchvinnaren Amanda Johansson ville dock annat.

TV: Här visar de minnen från Ronny och Ragge-kiosken

Under tiden som inspelningarna med Ronny och Ragge och serien "Byhåla" pågick, lånade familjen Ivarsson ut sin blå kiosk i Korsberga. Nu berättar de historien och minnena.

Bildspel: Nostalgi i Korsberga - Pökerz spelade i "Byhåla"

Två fullsatta shower blev det under lördagen när Pökerz besökte Korsberga, för första gången. I showen hyllar de Ronny och Ragge - med Korsbergasonen Hannes Haraldsson i spetsen som "Ragge".

Vrigstadkillen följer med till Superettan

Tidigare i höstas var Amer Eriksson Ibragic med och tog Mjällby till Superettan. Nu står det klart att Vrigstadkillen följer med uppåt i seriesystemet.

Skyttedrottningens show bakom storsegern - "De bäddar ganska bra"

Frida Thalin har varit en pålitlig poänggörare för Sävsjö IBK i flera år. Den här säsongen är hon vassare än någonsin - men väljer själv att lyfta fram sina medspelare. – De bäddar ganska bra för