Skaraborgs Allehanda

Ny utfart mot Sveavägen för genomfart med lastbil

En ny infart planeras vid kurvan längt i norr på Sveavägen i Hjo. Detta för att kunna köra igenom med större fordon på fastigheten där ett Hjoföretag planerar att bygga nytt.

Hjo ska avgifta vardagen

Nu ska Hjobornas vardag avgiftas och giftiga ämnen fasas ut så att alltifrån livsmedel, textilier och byggnadsmaterial till dricksvatten, leksaker och suddgummin är säkrade. Hållbarhetsberedningen

Glöm inte idrottens grund

Det är ingen hemlighet att den svenska idrottsrörelsen bygger på ideella insatser. Slitstarka ledare lägger grunden för många av de idrottare som vi följer under OS hemma i TV-soffan.

Lösning för trafikproppar dröjer

De två t-korsningarna ska åtgärdas men kommunen avvaktar Trafikverket

Högt tryck på resebokningar

Grekiska öar är populära resmål

Fattigstugan full av barn

Gammalt hantverk känns som nytt

Bröt sig in i byggbodar

Två män har gripits i Skövde, misstänkta för att ha brutit sig in i containrar med byggmaterial.

Stort kliv mot nytt kontrakt

Tibro IK har en ny säsong att vänta i Hockeytvåan. Det pekar i alla fall det mesta på efter söndagens hemmaseger mot Stenungsunds IF.

Två fordon i krock på Varolavägen

På söndagskvällen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka mellan två fordon på Varolavägen i höjd med Bjärby i Skövde.

Ingen final för G:sons bidrag

Ingen av G:sons två låtar gick vidare i tredje deltävlingen. Däremot knep Skövdebördiga Jessica Andersson en av finalplatserna i Melodifestivalen.

Svårt underläge vändes

HP Skövde 90 stormar vidare mot serieseger i division 2. Säsongens 16:e raka seger kom efter en mycket stark andra halvlek mot HP Alingsås. Då vändes underläge med 7–13 till vinst med 24–19.

SIK jagar mot playoff

Seger och förlust i helgen

Sportlovet bjöd på en fin skidåkning

Många passade på att vintersporta

Klart för inflyttning

Visningen av den nya Bonargården blev en publiksuccé under visningsdagen.

Stöpen tillbaka som segrare

Efter en svängig match hemma i Stöpenhallen fick Stöpen IBK med sig full pott i mötet med Wårgårda IBK efter en knapp 6–5-seger.

Skövde IK-Bodens HF - följ matchen här!

Skövde IK är klart för play off efter lördagens seger hemma mot Kalix. Tre omgångar återstår i Alletta norra och på söndagen spelar SIK hemma mot Bodens HF. SLA-sporten finns på plats och rapporterar

Allt färre går utan jobb i Skövde

Allt färre går utan jobb i Skövde. Nu sjunker arbetslösheten tydligt också hos utrikes födda och ungdomar, visar ny statistik från Arbetsförmedlingen.

Grovt rattfull kvinna vinglade på vägen

En kvinna i 25-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri efter att polisen stannat henne i Skövde.

Bil i olycka – föraren somnade

En man i 25-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik efter att ha varit inblandad i en singelolycka under lördagskvällen.

Härlig musikresa med Jill

Jill Johnson med storband tog publiken med storm när hon drog i gång sin show That´s Life i arenan under lördagskvällen. Publiken fick följa med i en färgsprakande och intensiv show.