Barometern Oskarshamns-Tidningen

Verkställandet av dödstraff stoppas i Gambia

Gambias president Adama Barrow klargör att ett moratorium mot dödsstraffet införs för att bygga internationellt anseende för det lilla västafrikanska landet efter det politiska kaos som slutade i

"Three billboards" succé på Bafta-galan

Guillermo del Toros "The shape of water" ledde nomineringarna med hela tolv vinstchanser - men det var "Three billboards outside Ebbing, Missouri" som blev Bafta-galans stora vinnare.(TT)

Man hade 180 kilo knark i sin skåpbil

En 45-årig man från Malmö greps med knark värt 18 miljoner kronor i sin skåpbil i april förra året. Nu åtalas han för synnerligen grovt narkotikabrott, skriver Kvällsposten.(TT)

Sydafrika: Jakten på Guptabroder vidgas

Den sydafrikanska polisen efterlyser nu misstänkta personer som stod den tidigare presidenten Jacob Zuma nära utanför landets gränser. Totalt rör det sig om fem personer, varav en är medlem i den

Ledaren för tungt gäng mördad i Brasilien

Ledaren för ett av Brasiliens tyngsta kriminella gäng, förkortat PCC, har mördats.(TT)

Hög flygsäkerhet trots allvarliga olyckor

2017 var det säkraste året för världsluftfarten på 60 år. Men i år har två allvarliga haverier inträffat på bara en vecka. - Det är inget att oroa sig för, säger flygsäkerhetsanalytikern Hans Kjäll.

Skolskytten extremt hatisk på Instagram

Skolskytten Nikolas Cruz som i onsdags sköt 17 människor på en gymnasieskola i Florida har uttryckt extremt rasistiska och antisemitiska åsikter på Instagram.(TT)

Hebbe tog dubbla pris på Ridsportgalan

Vilken fest det blev när hela länet bjöds in till Ridsportgala i Kalmarsalen på lördagskvällen.

Hultsfred: Utförsäljning av äldreboenden kan överklagas

Privatpersonen Helmut Bergström kan komma att fortsätta sin kamp för att hindra utförsäljningen av kommunens äldreboenden.

Sju insläppta för Lundqvist

New York Rangers och Henrik Lundqvist har det fortsatt tungt. Fjärde raka förlusten och sju insläppta mål blev det när svenskens NHL-klubb föll mot Philadelphia Flyers med 4-7. New York Rangers har

Angripen besättning hällde olja över pirater

Besättningen på ett fartyg på Filippinska sjön lyckades avvärja en piratattack genom att hälla olja uppblandad med kokande vatten över angriparna, rapporterar australiska ABC News. Det var 12 pirater

Hon skjutsar hem otrygga tjejer från krogen - gratis

Kroglivet sätter många unga kvinnor i en utsatt situation. Rebecca Persson har tagit initiativet att, helt gratis, skjutsa hem tjejer som känner sig otrygga när de ska ta sig hem under helgnätterna.

Rolfö sen matchvinnare för Bayern

Landslagsanfallaren Fridolina Rolfö blev matchvinnare för Bayern München hemma mot Essen. Gästerna tog ledningen med 1-0 men Bayern vände och vann tack vare svenskans mål i den 89:e minuten.(TT)

Inställt: Flyg till och från Kalmar har inte kunnat lyfta

Flyg till Kalmar i kväll och flyg från Kalmar i morgon är inställda. Anledningen är ett tekniskt fel hos flygbolaget, som nu jobbar för att omboka resorna.

Kvinna hittad död - polisen misstänker mord

En kvinna har hittats död i utkanten av ett villaområde i Eskilstuna. - Inledningsvis rubriceras det som ett mord, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid polisens

Avicii och Dior kommer i full galopp

Bruntes dagar är förbi. För att inte tala om Gamle Svarten. Nu är det Tindra, Tequila och Tingeling som regerar i stallet. Agria Djurförsäkring har tagit en titt på hur vi namnger våra hästar och

Klart: Kalmar HK åker ur division 2

Fyra omgångar återstår. Men redan nu är det klart att Kalmar HK åker ur. – Givetvis bittert, säger tränaren Andreas Stening.