Nya Wermlands-Tidningen

Sibirisk kyla attackerar Värmland

Kalla vindar från öst förväntas att dra fram över Skandinavien och stora delar av Europa. I Värmland kommer det att bli riktigt kyligt i veckan som kommer.– Temperaturer ner mot tio minusgrader är att

Nära rubba Örnen

Kristinehamns innebandyherrar åkte på fredagen till Molkom för match mot serieledande Örnen. Det blev en knapp förlust där en svag andra period visade sig bli avgörande.

Klart med motstånd för BIK J20

BIK Karlskoga J20, som vann första playoff-steget mot superelit mot Grums med 2–0 i matcher, har nu fått en ny motståndare.

Ouppmärksam förare misstänks för drograttfylleri

En singelolycka inträffade strax efter 10.00 på söndagsförmiddagen på riksväg 26 i Nykroppa i Filipstad.

Japansk studieresa för framtiden

I Ann-Kristine Johanssons kök var det fullsatt i helgen, tio besökare från Japan stannade till i Fryksta, dels för att prata med en gammal vän men även för att diskutera möjligheter och problem om

Föreningen som vill rädda mat och miljö

Kantstötta förpackningar, bäst-före-datum och felinköp. Det är några av anledningarna till svinnet i matbutikerna. Det vill föreningen Food2change göra ändring på och i mars kommer den till Karlstad.

Här tillverkar alla sin egen godisklubba

Klubba med hallonsmak, i rund form, skruvad eller som ett hjärta. Ett 20-tal barn och vuxna testade under lördagen att tillverka sin egen klubba på karamellkokeriet i Klässbol.

Karamellfabrik till salu

Klässbols Konfektyr är till salu. Tina Lidh letar efter nya ägare till karamellfabriken. Hon hoppas hitta en driven efterträdare som vill ta över och fortsätta att utveckla verksamheten.

Ännu en medalj för Stina Nilsson

Stina Nilsson bärgade under söndagsmorgonen ännu en medalj i OS. Bronspengen på damernas tremil var svenskans fjärde medalj i mästerskapet.

Försäkringskassan tycker hon kan jobba liggande

Redan för två år sedan skrev vi om Kristina som trots allvarliga ryggproblem bedömdes som arbetsför av Försäkringskassan.Fortfarande har inget väsentligt hänt i fallet – men vanmakten och ilskan växer

FBK-backens tunga skadebesked efter matchen mot Skellefteå

FBK-backen Sebastian Erixon ådrog sig en handskada under lördagens drabbning mot Skellefteå. Erixon blir nu borta från spel i 3-6 veckor.

Karin, 86, har gett ut sin andra bok

"Jag är tekniskt okunnig så jag har skrivit allt för hand"

Curling-guld till Sverige i OS

Lag Anna Hasselborg tog guld i OS-curlingen när man slog värdnationen Sydkorea med 8-3.

Ellis snuvades på hjälteroll – sågade sig själv

"Det bjöds på lite väl många spelvändningar från min sida"

Rolandz och Mariette kvällens vinnare i mellon

Mariette med låten For You och Rolandz med låten Fuldans blev kvällens stora vinnare i Melodifestivalen genom att gå vidare direkt till den stora finalen.

KIBF-damerna föll i årets mest målsnåla match

Innebandy är normalt sett ingen målfattig sport. Mötet mellan Karlstad och Dalen var dock annorlunda. Värmländskorna föll med 1–0 (!) i SSL-säsongens mest målsnåla tillställning.

Han ryktas till FBK – avgjorde i Löfbergs

JESPER OLOFSSON: "Ingenting är klart än – vi får se vad som händer efter säsongen"

Karlstad tillbaka upp på kvalplats – slog jumbon

HENRIK FLOGNMAN: "Det är enormt viktigt att förstakedjan levererar som de gör"

Skoghall tog sista chansen – slog Visby i jätterysare

"Jag sa åt honom att avgöra – och det gjorde han

Starkt BIK J18 slog Örebro på bortaplan

BIK Karlskoga J18 vann lördagens derby mot Örebro med 4–2 och bärgade därmed tre viktiga poäng i kampen om en topp fyra-plats. – En riktigt jäkla bra insats, säger BIK-tränaren Robert Lilja.