войтизарегистрироваться
us
О насОбратная связьРекламаPrivacy Policy
Наше мобильное приложение
Наши группы в соцсетях
Источники
еще источники
Новости
еще новости
По вашему запросу ничего не найдено

svt.se - Nyheter

Andreas är svensk mästare i fotografering

Andreas Varro för Örebro tog hem hela fyra guldmedaljer i SM i fotografi som avgjordes för en vecka sedan. – Det bådar gott för framtiden, säger fotografen om sin prestation i tävlingen.

Här är mästerfotografens tre bästa tips

SM-fotografen Andreas Varro ger sina tre bästa tips på hur du ska tänka för att få bättre bilder – både med mobilen och systemkameran.

SD: Vi hade värnat om biltrafiken

Sverigedemokraternas nya gruppledare i landstinget, Gabriel Kroon, menar att hans parti hade blivit en bättre samarbetspartner till Alliansen.

Dorotea får två kommunalråd

Nu är det klart att Dorotea får två kommunalråd. Socialdemokraternas Greger Lindqvist och Liberalernas Nicke Grahn kommer att dela på uppdraget.

Kranbil välte över hus

Under eftermiddagen i dag välte en kranbil över ett hus i Bälinge strax norr om Uppsala.

Hon nomineras till Augustpriset för fjärde gången

Författaren och Illustratören Emma Adbåge, bosatt i Krokshult norr om Oskarshamn nomineras nu till Augustpriset för fjärde gången. I år är hon nominerad för sin bok ”Gropen” i kategorin årets svenska

Flera inbrott i bostäder

Polisen i Jämtland utreder just nu ett tiotal bostadsinbrott som ska ha skett i helgen.

Spaningsdrake ska lyfta F11 Museum

Ett över 50 år gammalt militärflygplan lyftes i dag på plats utanför F11 Museum vid Skavsta flygplats. Förhoppningen är att planet ska locka fler besökare till museet.

Erika Ullberg (S): Sjukvården hade behövt en nystart

Oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) saknar besked från den blågröna majoriteten om hur man ska korta väntetiderna på akuten och öppna stängda vårdplatser. För det krävs en ny personalpolitik,

Så tycker Karlskogaborna: ”Degerfors är fulare”

Karlskoga har utsetts till Sveriges femte fulaste stad. – Det är i och för sig inte helt obefogat, säger Karlskogabon Leif.

Stor brist på bussförare – 1 400 behövs i Västra Götaland

1 400 fler bussförare kommer att behövas i Västra Götaland de närmaste två åren. Det visar en ny rapport från Transportföretagen. – Det är absolut allvarligt och ingenting som bussföretagen hanterar

Kommunen: ”Ziplinebanan kräver inget tillstånd”

Hur kunde vintersportanläggningen omvandlas till en äventyrspark utan att det krävts varken bygglov eller ny detaljplan? Det undrar flera grannar. Det här är anledningen, enligt kommunen.

Kraftig brand i villa på Vikbolandet

Det brinner i en tvåvånings villa vid Svenneby gård, öster om Östra Husby, på Vikbolandet utanför Norrköping. Enligt räddningstjänsten brinner det med öppna lågor från taket.

Meteorologen: ”Nu blir det kallare”

Framför oss ligger en blåsig och kall vecka. Men enligt SVT:s meteorolog Lasse Rydqvist kan norra Kalmar län även få årets första snöfall till helgen.

Vanligt att Uppsalabor byter jobb

Stockholm är det län där flest byter jobb i landet, men Uppsala placerar sig på andraplats på listan. Journalister och medieutbildade är de som oftast byter jobb, medan poliser är minst benägna att

Toppen är nådd på arbetsmarknaden

Det finns en del tecken som pekar på att konjunkturtoppen är nådd, och att det snart kommer att vända ned igen. – Jag tror vi kommer få en avmattning i konjunkturen snart, säger Anders Bergquist,

Ingen fara för stammen när björnar skjuts i nödvärn

I helgen sköts två björnar i samband med älgjakten, en utanför Junsele och en i Åseletrakten, bägge i nödvärn enligt polisen. Men på länsstyrelsen tror man inte att det påverkar stammen, trots att

Jazzfesten igång – hör de unga musikerna improvisera

Det årliga musikeventet Umeå Jazzfestival har jammat igång för 50:e året i rad, och idag fick gymnasieelever på Midgårdskolan även bidra med sina talanger.