войтизарегистрироваться
us
О насОбратная связьРекламаPrivacy Policy
Наше мобильное приложение
Наши группы в соцсетях
Источники
еще источники
Новости
еще новости

svt.se - Nyheter

Polisen övervakade fotbollspubliken med drönare

Under måndagens toppmöte i Allsvenskan där IFK Norrköping tog emot Hammarby på hemmaplan använde sig polisen av ett nytt arbetssätt – kamerabevakning med hjälp av drönare.

Bilbränder på flera platser i Uppsala län

Under natten mot tisdagen har tre olika bilbränder inträffat i Uppsala län. Även på flera andra platser runt om i Sverige har bilar satts i brand. Det är oklart om det finns ett samband mellan

SM-vinst för Blekingeregissör

I helgen tävlades Sveriges bästa revyer mot varandra i Revy-SM. Falkenbergsrevyn tog hem vinsten i musikklassen med ett nummer med blekingsk bakgrund.

Misshandel på hamburgerrestaurang

En man och en kvinna ska ha blivit påhoppade och misshandlade av tre unga män på en hamburgerrestaurang på Årstagatan i Uppsala, larmet kom till polisen strax efter klockan 02.00 natten mot tisdagen.

Inga gripna för nattens bränder

Polisen har inlett en särskild händelse i samband med bränderna på flera ställen i länet. Totalt finns uppgifter om bränder i Lysekil, Alafors, Falkenberg, Trollhättan och Göteborg.

Ungdomar misstänks ha vandaliserat polisbuss

En polisbuss på uppdrag i Kalmar fick två rutor krossade under måndagskvällen.

Deras kompis begick självmord – sökte honom i skogen: ”Han skrev hej då”

Under två år tog sex personer sina liv i Storuman. Nellie Granberg och Erica Arklöfs kompis var en av dem. Kompisen skrev ”hej då” innan han försvann – och de letade honom desperat i skogen. – Jag

Så här hjälper du någon med självmordstankar

Varje år begår ungefär 1 200 personer självmord i Sverige. Psykisk ohälsa är ett ämne som många har svårt att prata om. Här ger Lolo Westerman från den ideella föreningen Mind råd om vad man ska säga

Så vill politikerna förbättra hemtjänsten

Ingrott smuts och mögel mötte Magnus Olaussons 89-årige pappas familj när de skulle städa ur servicelägenheten i Kungsbacka. Detta trots att hemstjänsten hade städat i lägenheten under fyra års tid.

Se politikernas reaktion på hemtjänstens städslarv

När familjen städade ur Magnus Olaussons 89-årige pappas servicelägenhet, vilken hemstjänsten i Kungsbacka städat i under fyra år, möttes de av ingrott smuts och mögel.

Här kan du odla mitt i centrala Gävle

För tredje året i rad erbjuder länsmuseet i Gävle stadsodling, det innebär att allmänheten får be om att låna pallklagar och odla mitt i stan.

Inbrottstjuv tagen på bar gärning

Under tisdagsmorgonen bröt sig en man i 40-årsåldern in i en bostad i centrala Nyköping. Polisen var på plats inom några minuter och kunde gripa mannen.

Här rånas barnen på tårtkalaset

För tredje året i rad hålls en tågrånsföreställning ombord på Lennakatten. En interaktiv teater under en av dom gamla rälsbussarnas fiktiva jungfrufärd.

(S): ”Sala sticker inte ut – det vill vi ändra på”

Silvergruvan är viktig och har satt kommunen på kartan. Men oppositionspartiet Socialdemokraterna vill få Sala att ”sticka ut” på fler sätt.

Kommunalrådet: Växande Sala går mot ljus framtid

Upprätad ekonomi, byggstart av två nya idrottshallar och ett lyckat flyktingmottagande – bland annat. Så summerar Salas kommunalråd Anders Wigelsbo (C) den gångna mandatperioden.

Nu ska valdeltagandet upp i Uppsala

Knappt 60 procents valdeltagande i Valsätra i valet 2014. Samtidigt röstade över 94 procent i Nåntuna. Nu kraftsamlar kommunen för att jämna ut Uppsalas skillnader.

Lund tappar i ekonomisk tillväxt

Malmö fortsätter att dra till sig företag och nya jobb medan Lund tappar rejält i ekonomisk tillväxt. Det framgår av en ny rapport om företagsklimatet i Sveriges 25 största städer.

Ny prövning för morddömde Esa Teittinen

Idag inleds rättegången mot Esa Teittinen som beviljades resning i slutet av mars i år. Det var 2009 som den då 54-årige Teittinen dömdes till 15 års fängelse för att ha dränkt sin 70-årige kamrat i

Socialdemokraterna i Södertälje presenterar sitt valmanifest

På tisdagsförmiddagen presenterar Socialdemokraterna i Södertälje sitt valmanifest inför valet i september. I kommunfullmäktige har man i dag 23 mandat och man siktar på att behålla sin plats som

De tror på industrin i framtiden

Få unga vill jobba i industrin. Gymnasieutbildningarna blir färre och de som fortfarande finns har svårt att fylla sina utbildningsplatser. – Det kan ha fått ett rykte om att det är ett smutsigt jobb