Garage i berg

Byggahus.se
Okej, att detta kommer bli av högst otroligt och funderingarna är mest för skojs skull. Är också osäker på om frågan är i rätt forum då den ju inte hör till det vanliga. :)

I vilket fall, där vi har kåken har det bott någon som tydligen jobbat med bergsprängning. Man kan säga att vi har ett berg bakom huset som faktiskt är högre än huset. En stor bergvägg helt enkelt. Vid grusplanen där vi har bilarna är denna stora vägg i princip 90 grader och näst intill slät, och då tomterna är så roligt uppdelade så äger vi flera meter av detta berg som i princip är helt onödigt.
Men att på något sätt ta sig in i berget och sätta en garageport utåt är ju som ni säkert förstår sjukt lockande. Åtminstone som teori.

Så. Ponera att detta skulle bli verklighet. Hur skulle man göra? Berget ser väldigt helt hårt ut. Väldigt få sprickor och annat. Ringa ägaren till borren som användes till hallandsåsen kanske? :) Att köra med dynamit/snigeldynamit kräver ju ändå väldans rätt mycket kunnande då man ju inte vill spränga "åt fel håll" osv. Såklart kräver riktig dynamit kunnande på riktigt, men frågan är om man ens skulle lösa detta med snigeldynamit ö.h.t. Har ingen erfarenhet i att knäcka sten över huvud taget.

Vidare: Vad skulle ni säga behövs i pappers- och tillståndsväg för att göra verklighet av denna fantasi? :) Behövs konstruktion och ritningar? Behövs kanske någon tokavancerad maskin som gör någon slags scanning av insidan berget osv innan...?
view Byggahus.se