Bomb mot nattklubb hördes över hela stan

Skånska Dagbladet

MALMÖ Någon form av tjafs mellan vakter och personer som nekats inträde till Babel på lördagskvällen kan hänga ihop med sprängdådet mot nattklubben mindre än ett dygn senare.

– Det är i nuläget oklart vad det här handlar om. Men det har i sammanhanget pratats om någon form av tjafs med personer som i lördags ska ha nekats inträde av vakter.
Det sa Lars Förstell, polisens informatör i Malmö, på måndagens förmiddag.
Det var klockan 01.34 natten mot måndagen som någon form av sprängladdning i anslutning till nattklubben Babel på Spångatan detonerade. Den kraftiga smällen hördes över stora delar av stan och polisen och SOS larmades av många uppringare.

Spångatan men även angränsande gator spärrades av och polisen drog sig först tillbaka när det stod klart att ingen person skadats vid explosionen. Men både Babels fasad, flera fönster liksom intilliggande fastigheter skadades.
Bland annat Smörgåsbutikens lokal på andra sidan gatan fick fönster krossade liksom en parkerad personbil där även lacken skadades.
Bomb- och polistekniker undersökte under natten platsen. Material som fanns vid fastigheten plockades samman för att tas med för att undersökas och klargöra vilken utrustning liksom sprängämnen som används vid explosionen.
Polisen har börjat prata med nattklubbens anställda och i nuläget uppges att det inte framkommit några specifika hot mot varken nattklubben eller någon enskild person bland nattklubbens personal.

– Vi vet att det tyvärr inte är ovanligt att sådant här händer när någon känt sig kränkt efter att man blivit avvisad av en ordningsvakt, säger Lars Förstell.
I ett försök att se om det finns tidigare händelser, hot eller liknande som kan kopplas till det inträffade pratar polisen som sagt med personal men även med boende i fastigheterna i anslutning till Babel.

– Vill även komma i kontakt med eventuella vittnen som vid tidpunkten för sprängningen natten mot måndagen gjort eventuella iakttagelser på och kring Spångatan och nattklubben, säger Lars Förstell.

view Skånska Dagbladet