När klassiska Stjärncupen var som störst lockade turneringen närmare 500 lag. Turneringens första upplaga spelades 1990 och var ett stående inslag som säsongsavslutning fram till och med 1998.

Nu är cupen tillbaka. Med ett ”nya” tillagt framför namnet och inledningsvis med Värmlands innebandyförbund vid spakarna.

– Vi har under en längre tid pratat om att vi vill återuppväcka det här starka varumärket och det är kul att det nu är på riktigt, säger Camilla Olsson, kanslichef på förbundet.

Nya Stjärncupen kommer att spelas under Kristi himmelfärdshelgen, 25–27 maj, och inledningsvis är det en mindre satsning som väntar.

Peter ”Space” Andersson, arrangemangsansvarig, berättar att målet är att cirka 80 lag ska delta 2017. Det blir klasser för flickor och pojkar 16 år, herr- och damjuniorer, herr- och damseniorer samt inte minst motionsklasser för damer och herrar och eventuellt mixade lag.

– Min förhoppning är att nyttja lite kontakter och få hit elitlag från 90-talet. Förhoppningen sex till åtta lag som kan spela i en egen klass. Lag som Sjöstad, NB 87, Balrog, Lockerud..., det vore roligt, säger Andersson.

Framöver hoppas Nya Stjärncupen att växa rejält.

– Det är bara att hoppas att vi gör ett riktigt bra arrangemang första året och kan växa successivt. Det vore häftigt att komma upp i närheten av det vi hade en gång, säger Andersson.

1995 var det exempelvis 15 motionsklasser i programmet, varav fem för icke licensierade spelare.

Förbundsordföranden Helena Bruzelius har höga förhoppningar på nystarten.

– Varumärket Stjärncupen är ohyggligt starkt, jag har en känsla för att det kan bli ett riktigt tryck i anmälan, säger hon.

Hur länge Värmlands innebandyförbund kommer att hålla i arrangemanget återstår att se.

– Vi kommer redan nu att samarbeta med föreningar och sen får vi se vad som händer framöver, säger Camilla Olsson.

Precis som förr är ett känt urmakeri från Karlstad huvudsamarbetspartner och klasserna kommer att döpas efter olika klockmärken.

– Det känns väldigt kul att få vara en del av det här. Min morbror Kjell Mollstedt var tidigare en stark man inom innebandyn och starkt drivande bakom Stjärncupen, säger Klas Mollstedt som driver firman i dag.

Matcherna i Nya Stjärncupen kommer att spelas 2x20 minuter förutom i motions- och 16-årsklasserna där det spelas 2x15 minuter. Under första året blir det inte spel dygnet runt utan tolv timmar per dag.

Spelplatser blir Hammarö Arena, Tingvallahallarna, Sporthallen Gjutaren och Sundsta idrottshus. Seniorfinalerna, där det i övrigt kommer att delas ut prispengar, kommer att spelas i den sistnämnda hallen.