Väktare tas ur tjänst efter dödsfall

Skånska Dagbladet

Malmö Den vakt som hade i uppdrag att kontrollera toaletten inne på köpcentret Hansa där kvinna förra helgen hittades död har tagits ur tjänst, skriver Kvällsposten.

Det var vid tio-tiden förra söndagen som städpersonal hittade kvinnan död inne på en toalett på andra våningen i köpcentrat Hansa. Toaletten hade av någon anledning inte kontrollerats innan stängning dagen innan.

Polisen ska nu utreda om väktaren glömde att kontrollera toaletten eller om den handikappade kvinnan kom in efter att väktaren varit där.
– Antingen har väktaren missat det eller så har kontrollen gjorts innan kvinnan gick in, vilket så klart inte ska få hända, säger Johan Bladh, fastighetsansvarig på köpcentrat till Kvällsposten.

Den MS-sjuka kvinnan hade anmälts försvunnen av sina anhöriga. Det är oklart om hon dog på lördagen eller söndagen. Enligt polisen finns det tecken som tyder på att kvinnan varit död en längre tid när hon hittades. Det finns en möjlighet att hon sökte sig till toaletten för att hon inte mådde bra.

Det finns en larmknapp inne på toaletten som kvinnan inte har använt. Kvällsposten uppger dock att larmet är lokalt och inte går till någon ledningscentral. Det tycks alltså så att om kvinnan hade tryckt på larmet när byggnaden i övrigt var utrymd så skulle det inte ha hörts.

view Skånska Dagbladet