Så orkar du vara företagare

Skånska Dagbladet

Skurup Hur ser verkligheten ut i förhållande till dina förväntningar?
Det var psykolog Helena Kubicek Boye som ställde en fråga vars svar säger rätt mycket om hur du mår.

Om förväntningarna är långt från verkligheten finns ingen chans att personen ska kunna känna sig nöjd. Går det att sänka förväntningarna? Eller går det att förändra något?
Det här var frågor som Helena Kubicek Boye vände och vred på inför publik på Folkets hus i går.
Företagarna Skurup arrangerade sin allra första hälsomässa för att hjälpa företagare i kommunen till ett mer hållbart arbetsliv.
På plats fanns 17 utställare från närområdet, L9 Fitness, Friluftsfrämjandet, Wemmenhögs budoförening, Gardenfix, Hemrex och RSMH Österlen bland andra.
Ett 20-tal människor kom för att ta del av utbudet när portarna slog upp. Fyra föreläsare med olika teman delade med sig av sina kunskaper under dagen.

Nyinflyttade Emma Dahlgren hängde på låset när det öppnade. Hon ville inte missa något med tanke på att hon själv är engagerad i hälsobranschen och vill starta eget.
Du har kommit rätt, meddelade Paula Wilson med ett stort leende. Ordförande i Företagarna Skurup, Paula Wilson, berättade om ambassadörsprogram för att hjälpa nya företagare i gång.
– Jag vill jobba med andra människor och deras hälsa, konstaterade Emma och slog fast att hon skulle vara med som utställare nästa år, snart färdig beroendeterapeut och mindfulnessinstruktör som hon är.
RSMH, riksförbundet för social och mental hälsa, visade upp sin modell för återhämtning om det väl har gått snett, att man har tappat kontrollen och bränt ut sig.

– Det måste finnas hopp, eget ansvar, ett aktivt jag, egen upptäckt i ett sammanhang, och utrymme för återhämtning, summerade Marie Sjögren och pekade i en illustration.
En situation hon varit i själv, och blivit bättre med hjälp av metoden hon beskriver.

view Skånska Dagbladet