Knivhuggen 23-åring flydde till fots

Skånska Dagbladet

ROSENGÅRD Två i nuläget okända personer är misstänkta för att ha knivhuggit och även pressat en 23-årig man på pengar på Von Rosens väg nära Rosengårdsbadet.

Dådet rubriceras som mordförsök och tycks initialt handla om pengar. Det var vid 16.30 på söndagen som en 23-årig man blev knivhuggen i överkroppen av en person som tillsammans med en andra gärningsman inledningsvis även hotade 23-åringen i jakt på pengar.
Det är oklart vad som egentligen hänt, men 23-åringen ska knivhuggen och blödande ha lämnat Von Rosens väg blödande.

23-åringen ska ha tagit sig till närliggande Adlerfelts väg där en person uppmärksammat hans tillstånd och larmat ambulans som tog honom till sjukhuset för vård. Först här gjordes en polisanmälan om misstanke om mordförsök.
Enligt 23-åringens inledande vittnesmål kan han endast ge vaga signalement på de båda gärningsmännen. Knivskärningen ska ha föregåtts av att 23-åringen blivit krävd på en okänd summa pengar, flera tusen enligt polisen som dock inte vill gå närmare in på den exakta summan.

– En gärningsman ska ha sagt till honom att om han inte betalar pengarna så ska en släkting till honom skadas. Därefter har den andra personen huggit honom i överkroppen med en kniv, berättar Lars Förstell, polisens informatör i Malmö.
Det är i nuläget oklart vilka skador 23-åringen ådragit sig eller om några namngivna gärningsmän pekats ut misstänkta för mordförsöket respektive utpressning.

view Skånska Dagbladet