Ersättningsexemplar av Samsung Galaxy Note 7 börjar brinna, operatörer pausar försäljningen

Ersättningsexemplar av Samsung Galaxy Note 7 börjar brinna, operatörer pausar försäljningen

Swedroid

Galaxy Note 7 såg först ut att bli en rungande succé för Samsung. Telefonen hyllades unisont av recensenter och släpptes i god tid före konkurrerande Apple Iphone 7. Efter att batteriet i ett antal exemplar börjat brinna återkallades dock alla befintliga enheter på marknaden, något som sades kunna kosta Samsung en miljard dollar.

Problemen för Samsung tog inte slut där utan har snarare eskalerat, i vad som kan vara största enskilda bakslaget i smartphonebranschen hittills. Senaste veckan har fem exemplar av den reviderade Galaxy Note 7 enligt utsago fattat eld i USA. Samsung undersöker incidenterna tillsammans med myndigheter och utomstående experter.

Företaget säger att de tar varje rapport på allvar, men att de just nu inte kan bekräfta att nya upplagan av telefonen är ett säkerhetsproblem. Oavsett vad Samsung når för slutsats utgör händelserna ett stort problem för Samsung och Note 7.

Två av USA:s största operatörer, AT&T och Verizon, har slutat att sälja reviderade Galaxy Note 7. Enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap har Samsung även tillfälligt pausat tillverkningen av telefonen.

All negativ publicitet har inte bara skadat Samsungs varumärke utan även varumärkena”Galaxy” och ”Note”. Det finns en risk att Note-serien upphör efter Note 7 och att Samsung börjar om på ny kula nästa år med en annan produktserie.

Även om risken att drabbas av ett fallerande batteri procentuellt sett är väldigt liten, kan risken vara betydligt större än för andra telefoner. Andra faktorer att ha i åtanke är att Note 7 kan få mindre kärlek från Samsung gällande firmware-uppdateringar efter fiaskot och andrahandsvärdet kan sjunka.

Med tanke på det kan intressenter göra klokt i att vänta med köp. Efter att Samsung färdigställt sin utredning och presenterar en strategi för Note 7 blir det enklare att göra ett val. Enligt Samsung Sverige har situationen för Note 7 i Europa dock inte förändrats och de kommer dela resultatet av undersökningarna så snart som möjligt.

Inlägget Ersättningsexemplar av Samsung Galaxy Note 7 börjar brinna, operatörer pausar försäljningen dök först upp på Swedroid.

view Swedroid