Mösshån ledde fram till käftsmäll och fängelse

Skånska Dagbladet

HÖRBY Han stal en bil, körde full och gav en annan man på käften på en danstillställning. Nu döms den 23-årige mannen till två månaders fängelse.

Det var i januari som 23-åringen stal en bil i Lyby utanför Hörby, för att sedan även göra sig skyldig till en fyllekörning.
Under den berusade färden bländade han mötande bilister, som då var nära att krocka med 23-åringens bil. Fyllekörningen slutade med att han körde av vägen. I efterhand visade det sig att han hade en promillehalt på 1,81 i blodet.

Under de efterföljande förhören har 23-åringen själv erkänt att han gjort sig skyldig till gärningarna. Han döms nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel och för grovt rattfylleri.
Under samma rättegång dömdes 23-åringen även för misshandel, som inträffade på en danstillställning i Kävlingetrakten i februari.
Då slog 23-åringen en annan man med ett knytnävsslag som träffade i ansiktet. Den andre mannen skadade två tänder under misshandeln.
Under rättegången har 23-åringen hävdat att misshandeln föregåtts av att han blivit provocerad.
Han menar att den andre mannen och dennes kompisar hånat honom på danstillställningen. Enligt 23-åringen ska de även ha tagit hans mössa vid ett tiotal tillfällen.
Framförallt hävdar 23-åringen att den andre mannen skallat honom och att han därför blivit arg och slagit den andre mannen med ett knytnävsslag.

Men enligt tingsrätten finns det inte något tillräckligt stöd för att 23-åringen verkligen blivit provocerad innan han själv gick till attack.
Han döms därför för misshandel och för de tre brotten döms han till två månaders fängelse.
Att domen landar i ett fängelsestraff beror enligt tingsrätten på den höga alkoholkoncentrationen som 23-åringen hade under fyllekörningen och på att hans körning varit en så pass stor fara för trafiksäkerheten.

view Skånska Dagbladet