Tränarkonstellation klar i Prespa Birlik

Skånska Dagbladet

fotboll Under måndagen stod det klart att Prespa Birlik valde att bryta kontraktet med tränaren Antonio Falanga.
Tränarteamet som ska rädda kvar klubben i division 1 blir assisterande tränaren Christian Lind, sportchefen Meysam Javan och nye tränaren Tom Strand, tidigare utsedd till årets tränare i Ghana.

– Vi tre delar på ansvaret säsongen ut. Jag och Christian behöver all hjälp vi kan få och Tom är enormt duktig på att få in glädje och självförtroende, vilket är precis vad vi behöver, säger Meysam Javan.
De flesta känner säkert till historien vid det här laget. Division 1-nykomlingen Prespa Birlik gjorde succé under våren och nosade på kvalplats till Superettan. Under sommaren valde man att flytta på huvudtränaren Sergej Prigoda då Antonio Falanga, tidigare i bland annat Crystal Palace, kom in i klubben.
Efter endast en och en halv månad i klubben och inga segrar fick Falanga inte längre vara kvar i klubben. Ny tränartrio blir istället Lind, Javan och nye Tom Strand.
– Tom har varit aktuell för oss länge, jag har haft en bra dialog med honom och han ville gärna hjälpa till. Han har enormt mycket kunskap och nya idéer samtidigt som jag och Christian kan stå för tryggheten.
Tom Strand är okänd i Sverige men har gjort stor succé i Ghana där han blivit utsedd till årets tränare under sin tid i Medeama.
– Tom lämnade Ghana i våras eftersom hans son ska börja skolan här. Vi är otroligt glada över att få in honom i föreningen.

Ni har flera spelare från Ghana i laget. Vad betyder det för spelarna att få in Tom?
– Det är Tom som har rekommenderat flera av spelarna för oss. Han har haft Sadat Karim tidigare och även David Abaya och Emmanuel Okine, säger Javan, som samtidigt betonar att de tre tränarna kommer att dela på allt ansvar.
– Det finns ingen stolthet i vem som ska vara huvudtränare utan vi ska hjälpas åt.
Prespa Birlik har sju matcher kvar på säsonger och ligger just nu illa till, framförallt eftersom det är ett lag helt utan självförtroende.
– Jag tror att vi behöver ta nio poäng för att säkra kontraktet. Vi har goda chanser att klara det tror jag, framförallt eftersom fyra av matcherna är på hemmaplan.
Nästa match för Prespa är på måndag hemma mot topplaget Landskrona Bois. Javan tror så klart att det blir tufft.
– De är storfavoriter, det är man om man lyckas besegra MFF. Men vi har en plan för hur vi ska störa Bois, vi får hoppas att den fungerar, avslutar Meysam Javan.

Läs mer här: http://www.skd.se/2015/10/16/han-gor-succe-som-tranare-i-ghana/

view Skånska Dagbladet