Familjen Löfbergs utsågs på måndagskvällen under en ceremoni hos landshövding Kenneth Johansson.

– Familjen Löfberg med den fjärde generationens kaffeföretagare har förädlat företaget på ett fantastiskt sätt och är branschledande utifrån de krav som ställs på hållbarhet, långsiktighet och innovation, säger Anna Hedberg, regionchef Företagarna Värmland i ett pressmeddelande.

Kathrine Löfberg, ordförande i Löfbergs:

– Vi är oerhört ödmjuka och glada över detta pris, Värmland betyder mycket för oss, både verksamhetsmässigt och känslomässigt, det är här vi har vår bas både som företagare och som familj så finare pris än detta är svårt att få.

Den 14 oktober väntar final i Stockholm, där familjen Löfberg representerar Värmland.

–––––

MOTIVERINGEN:

”Att hålla god lönsamhet och anpassa sin produkt till hållbarhet samt under flera år leda branschens hållbarhetsarbete är ett konststycke som kräver kunnande, timing, stark vilja och mod. Redan 1995 förstod familjen Löfberg vikten av att kombinera sina smakrika kvalitetsprodukter med ansvarstagande för vår miljö i hela produktionsprocessen.

Familjen Löfbergs passion och strategiska val har gett resultat i arbetet ”från böna till kopp”. Fjärde generationens företagare gör skillnad för konsumenten, den lokale kaffeodlaren och miljön och är idag en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

Engagemanget i lokalsamhället visar sig internationellt genom olika samhälls- eller utvecklingsprojekt men också i den värmländska myllan lokalt genom initiativet ”LokalLojal” – en rörelse för att leva globalt och handla/fatta beslut lokalt i Värmland.”