Halvklart till mulet

Skånska Dagbladet

Ett urval från nyhesflödet samt väder och trafik får du här:

LOKALT

Okänd person kapade hennes identitet
MALMÖ 74 615 personer har under årets första sju månader polisanmält att de utsatts för ett identitetsintrång.
Journalisten Hanna Dockson från Malmö är en av de drabbade som nu kämpar med ilska, sömnproblem men framför allt rädslan efter att en person utgett sig för att vara henne med både namn och bild på en dejtingsajt.

Attentatet mot politikern bedöms vara hatbrott
SKURUP Kommunstyrelsens ordförande, Pierre Esbjörnsson (S), var i gång och jobbade måndagen efter att han och hans familj utsatts för mordbrand.
– Jag mår sådär, barnen mår riktigt dåligt, säger han till Skånskan.

Ökad lön för socialsekreterare
LUND Socialförvaltningen föreslår nu löneökningar med upp till 3 000 kronor i månaden för de socialsekreterare som jobbar med barn- och ungdomsvård. Samtidigt begärs fem nya tjänster.Syftet är att upprätthålla kvalitet och kontinuitet i verksamheten.
Dessutom beräknas insatserna löna sig på sikt i och med att ersättningsrekryteringar och inhyrningar – som i dag förekommer – kan undvikas.
Han får sparken av Prespa Birlik
FOTBOLL Italienaren Antonio Falanga kom till KSF Prespa Birlik med målsättningen att avancera. Men redan efter en dryg månad får han lämna sitt uppdrag som tränare för division 1-klubben.

VÄDER
Halvklart till mulet och 17-20 grader. I natt delvis klart och 6-10 grader. Nordlig vind som i kväll vrider till ost eller nordost. Mer väder på SMHI

TRAFIK
Inga avvikelser inrapporterade utan det rullar på väg- och järnvägsnätet.

view Skånska Dagbladet